torsdag, november 23, 2006

Rädda Iran...

”Livet når alltid sitt slut
Ingen mening med att låta sig förtrycka
Om underkastelsen ska härska över livet mitt
Är det livet ett liv jag inte behöver
Om under ett mitt liv i slaveri
Det regnar guldkorn ifrån skyn
Då säger jag till himlen,
Det är inte den sortens regn jag behöver”

- Från boken Latifa




Denna blogg som jag ska börja med ska framförallt fokuseras på situationen i dagens Iran. Här kommer jag beskriva hur den totalitära och framförallt inhumana regimen i landet förtrycker sitt folk, speciellt kvinnorna, genom att använda sig utav alla möjliga fruktansvärda metoder. Jag kommer beskriva hur kvinnor som är otrogna stenas till döds, hur barn som tvingas till prostitution på grund av svält hängs och vad som händer med människor över huvudtaget om de på något sätt trotsar regimen.

Mycket av de hemskheter som dagligen sker inom landet får omvärlden aldrig reda på. Regimen gör allt för att inte bli avslöjade då de är medvetna om att det då skulle betyda att den redan stora oppositionen skulle bara växa och bli ännu större än vad den redan idag är.

I hela 27 år har denna barbariska regim förtryckt mina systrar och bröder i mitt hemland. Det ÄR på tiden att säga ifrån, det ÄR på tid att höra alla stumma skrik och tysta böner om hjälp och sist men inte minst, det ÄR på tid att sträcka ut en hjälpande hand.

Mina förhoppningar är just de ovanämnda och därför skriver jag denna blogg idag....