tisdag, februari 20, 2007

Jag är tillbaka...

Efter flera veckor så uppdaterar jag min blogg igen. Jag märkte att folk frågat vart jag hållit hus och varför jag inte uppdaterar min blogg. Jag är oerhört tacksam för Ert intresse och det är mycket roligt att veta att folk faktiskt läser ens blogg och förhoppningsvis någorlunda berörs.

Jag har haft ganska så fullt upp den senaste tiden och detta har berott på bland annat personliga problem. Jag har haft lite saker att ta tag i nu på sistone och därför så har det tyvärr inte blivit så mycket blogg skrivande för mig, vilket givetvis har varit väldigt tråkigt för mig också.

Men nu har det mesta löst sig, som det annars brukar göra här i livet och därför så är jag tillbaka!

Men en sak har inte löst sig dock, trots den långa tiden som nu gått förbi. Och det är det faktum att den blodiga islamiska republiken fortfarande är vid makt och för varje dag förtrycker, plågar och torterar det iranska folket.

För några dagar sedan satt jag och diskuterade med en yngre iransk kille som jag känt under en kortare tid. Han hade aldrig varit i Iran och talade persiska med stor brytning, men visade stort intresse för sitt land. Det visade sig att hans far haft politiska problem och därför vore det riskabelt för han och hans familj att åka ner till Iran. Han berättade att hans far efter revolutionen fick politiska problem, eftersom han var kommunist men att han under Shahens tid levde ett mycket bra och problemfritt liv.

Jag fick nästan tårar efter killens historia, men samtidigt var jag stolt över att höra en än gång att Iran faktiskt en gång i tiden var demokratiskt och att frihet rådde landet.

Till och med dagens iranska ungdomar kan se det sanningen om Iran, att Iran och det iranska folket blev lurade och att stormakter var bakom denna hemska revolution som förstörde vårt en gång så vackra och fridfulla Iran.

Länge leve Iran och monarkin!

12 kommentarer:

Arvin Khoshnood sa...

Glad att du är tillbaks vännen... kul att det mesta har löst sig för dig... wb puss o kram

Anonym sa...

stämmer det du säger shahen var underbar

Anonym sa...

hej
vad var det för något som hade hänt dej? förresten är du Arvins flickvän?

Arvin Khoshnood sa...

Anonymous 25 feb

Måste svara för mig själv här att jag inte har någon flickvän för tilläfllet och min relation med bloggaren är endast vänskapligt och politiskt... rädda iran är en av mina väldigt nära vänner och som en syster.

Anonym sa...

ena sekunden säger ni att iran var demokratisk och att det rådde frihet och andra sekunden att monarkin var bäst. du kan inte ha demokrati är det finns endast en herre. då kan hizbollahi komma och säga de har demokratind
khamenei=pahlavi
savak=sevek
så har de samma parlament

Arvin Khoshnood sa...

anonymous är sverige en diktatur som är en monarki? eller norge, eller danmark? Och är den grekiska och italienska republiken mer demorkatiskt än den svenska monarkin?

Och du vad är SEVEK för nån ting? och vad menar du med att de har samma parlament? Tror inte att du mår så bra.

Anonym sa...

arvin är det så himla svårt att du inte kan se skillnaden mellan svensk monarkin och iransk monarki.
först och främst var inte född till kung.
sen kan du säkert inte se skillnaden att sveriges monarki är symbolisk och man kan förolämpa han hur mycket man vill. makten tillhör folket och inte kungen.
kan vi säga det samma om pahlavi? kunde vi förolämpa han och vem bestämde över makten och landet resurser?snälla spela inte dum !!!

sevek vet du inte vad det är för något? oj oj nu förstår jag varför det är endast ni själva som prisar varandra och är ett skämt för andra

Anonym sa...

sevek vet du inte vad det är för något?

Nej! Jag vet INTE va sevek är för något. Är det typ nån slags leksak för barn?
Ärligt talat ge dig.

Arvin Khoshnood sa...

1) nej jag vet inte va sevek är för någon ting... vad är det för nåt?

2) att förlelämpa är alltid fel... man ska verken förelämpa en Konung, en president, en statsminister eller en person. hade jag haft någon makt i sverige skulle jag stifta ett lag där personer som förelämpar andra skulle straffas. människor måste lära sig respektera varandra och varandras åsikter.

3)sedan skrev du som om du menade monarki i det hela. det fanns skillnad mellan svensk och iransk monarki då, men det skiljer sig mellan iransk och svensk kultur, tradition, historia, politik (inte minst säkerhetspolitik)

4)landet styrdes av en folkvald parlament och enligt kosntitutionen hade Shahen en verkställande roll och det baserad på vårt lands kultur, tradition och historia. Landets resurser bestämmde parlamentet över.

men om vi lägger bort allt det där så vill jag främst veta vad SEVEK är för något... skulle bli tacksam för förklaring. är det en leksak för barn som den andra anonymous skrev? för mig liknar ordet mer på mat, en fisk art kanske? vänter på svar!

Anonym sa...

ni menar alltså det inte fanns hundra tals iranska kommunister fängslade i Iran på Shahens tid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Det här är en skämt , varje gång någon börjar ifråga sätta er eller monarkin så drar ni till sådana simpla trick som att :

Tror inte att du mår så bra.

Eller :

Nej! Jag vet INTE va sevek är för något. Är det typ nån slags leksak för barn?

Vad är det ni argumenterar med där om inte bara personliga och förlöjligande meningar.


Jag kan hålla mig dig Arvin om det första du skrev i den här argumenten :

2) att förlelämpa är alltid fel... man ska verken förelämpa en Konung, en president, en statsminister eller en person. hade jag haft någon makt i sverige skulle jag stifta ett lag där personer som förelämpar andra skulle straffas. människor måste lära sig respektera varandra och varandras åsikter.

Men det sista att vi ska straffa personer för detta och på så sätt är exakt hur en bakåtsträvande människa tänker . Frihet är att kunna säga det man tycker om andras åsikter och idèr även om det är fel att förolämpa .
Det är en stor skillnad mellan att
anse att man förolämpar en politiker eller kungs åsikt än att förolämpa en person som bara är sig själv och inte passar in i "mobbarens" ideal .

Du har sjuka likneser med hur en diktatur skulle tänka , inte undra på att ni tycker en diktatur som shahs var en demokrati.
Frågan är vad som skulle hända om du skulle få lite makt.

Vi har också detta :

sedan skrev du som om du menade monarki i det hela. det fanns skillnad mellan svensk och iransk monarki då, men det skiljer sig mellan iransk och svensk kultur, tradition, historia, politik (inte minst säkerhetspolitik)

Tradition är inte alltid något positivt och inte historia heller .
Att shahs styre byggde på tradition är bara bevis för hur samhället måste utvecklas och ändra denna tradition som bara är fåråldrad.
Börja nu inte dra era små trick att jag är bakom irans nuvarande regim eller mojahedin med mera .
För jag avskyr dessa styren mer än shahs , men har lärt mig att inta längta tillbaka till något som var fel på grund av att det var bättre , fokusera på ordet fel för fel är aldrig bra och vi blev lurade i revulutionen men fick det ännu värre.
Jag ser framtiden och hur vi ska kunna utveckla Iran .

Mvh
Sanjar

Anonym sa...

Bry er inte om koshnood eller andra vilsna naiva landsförrädare.