fredag, maj 04, 2007

Dags att vakna upp Sverige!

Idag påbörjades min dag med en hemsk nyhet. Det är nämligen så att Irans utrikesminister Manouchehr Mottaki (bilden) kommer att besöka Sverige på måndagen den 7:e maj. Här ska han bland annat träffa Carl Bildt och Maud Olofsson. Dessutom kommer han även att besöka Stockholms Handelshögskola, där han ska hålla tal.

Det som gör mig förbannad är hur Sverige faktiskt kan blunda för det faktum att Iran ÄR ett land där man visar noll respekt för mänskliga rättigheter och att det faktiskt är ett land där människor förföljs, torteras och avrättas så fort de på något sätt går emot islams lagar.

Nästa fråga som dyker upp, något som faktiskt gör mer ont, är hur i allsinne dagar Sverige, som sägs vara bland de mest jämställda och demokratiska länderna i världen, kan ha sådana intima samarbeten med Iran. Detta är en fråga som vi alla egentligen vet svaret på, nämligen att Sverige trots allt tänker på sitt bästa och väljer att blunda för det faktum att det dagligen dör hundratals människor i Iran på grund av svält och fattigdom.

Frågan är hur länge vi ska tillåta detta ska fortsätta. Vi i Sverige har ju det faktiskt riktigt bra om man jämför med många andra länder, såsom exempelvis just Iran. Det skulle absolut inte skada oss om regimen i Sverige slutade vara så egoistiska och giriga och faktiskt sträckte ut en hjälpande hand till dem som behöver det som allra mest. Sverige, som så ofta yttrar sig om solidaritet och att tämja gränserna, borde faktiskt se till att agera istället för att endast tala så vackert!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

jag förstår inte vad du menar med:


"Det skulle absolut inte skada oss om regimen i Sverige slutade vara så egoistiska och giriga och faktiskt sträckte ut en hjälpande hand till dem som behöver det som allra mest. Sverige, som så ofta yttrar sig om solidaritet och att tämja gränserna, borde faktiskt se till att agera istället för att endast tala så vackert!"

Hjälpa vem och hur?
Hur Relaterar du detta med Iran?

Detta är ingen kritik utan jag är bara intresserad i ämnet!

Tack
MVH
Medicin studerande i exil.

Anonym sa...

Lyckat är det ju att besöka ett land och sen inte skaka hand med en minister för att hon är kvinna.
Visst jag är inget fan av Maud Olofsson direkt men att göra så visar ju inget mer än stor brist på respekt mot de landet man besöker.

Sen tycker jag också att Sverige som ett jämställt land ska vägra ta emot personer från land där de finns tydliga bevis på att folk förtryck pågår, dom har inte här att göra i min mening även vilket land, ras, religion dom tillhör.
Precis samma med Kinas president som hälsade på nyss, så som dom håller på i Kina med sin "Ingen uttryckfrihet" borde Sverige också protestera mot, synd bara att vi är så jävla snälla och att de ser bra ut i media med statsbesök.
Grrrr...