fredag, juli 27, 2007

Fortsätt vila i frid våra älskade Shaher!


Idag är en oerhört sorglig och tragisk dag för Iran och iranierna ty Mohammad Reza Shah dog en dag som denna för 27 år sedan. Efter hans regering har endast våld och elände tagit över inte bara landet Iran, utan mer eller mindre resten av världen.

Den sista Shahen av Iran gjorde så mycket för landet att han än idag, trots att 27 år nu gått förbi, fortfarande mer än någonsin finns kvar i många människors hjärtan. Han skapade ett land som iranierna med stolthet meddelande att de härstammar ifrån och mycket som vi har idag i landet, såsom universitet och sjukhus, är från hans tid.

Men grundaren av allt detta var den sista Shahens fader, Reza Shah den Store, som dog den 26 juli 1944.

Må våra älskade Shaher vila i frid!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Amnesty International 1976: Iran had the "highest rate of death penalties in the world, no valid system of civilian courts, and a history of torture which is beyond belief

Anonym sa...

Hej, försöker använda dina ord och utrycka min åsikt att varför det blev så hemskt i vårt vackra land.
du skrivit så här:"Den sista Shahen av Iran gjorde så mycket för landet att han än idag.." det är fullständigt rätt beskrivning av shahen. Frågan är varför shah skulle göra allt i ett land och när han lämnar ländet allt rasar ner? shah struntade i lagar och spelregler som Görran Persson
"han som bestämmer". Det var många fina och duktiga människor i Iran som önskade shah respektera riksdagaen och regering och vara en kung som demokratiska länder.Det är sant!!!! Folket hade etablerat för 100 år sedan ett parlematariskt system att begränsa kungahusets infytande i makt och politik . Det skulle utvecklas med alla brist och avvikerser.Tyvärr blev inte vad folket drömde och shah själv och hans pappa struntade i konstitutionella verksamhet och avgjorde allt själva.
Därför förekommit mycket komflikt med andra politiker såsom Dr Mossadegh. jag skulle vilja rekommendera dig att läsa samtliga böcker som shahen släkt ,kompisar och medarbetare skrivit om honom eller Iran då upptäcker du hur hela makten stod i shahens hand.
ha det gott
mani

Fati sa...

Suck skojar du med mig eller? du är naiv om du tänker sådär. kanske var bättre än den här regimen många vis, men absolut inte bra.

Anonym sa...

Oroa dig inte, din Shash vilar under en högst lämplig plats.
Om du ens blir insläppt kan du hälsa honom med en ordentlig skit.
Annars kan du alltid drömma om det på ditt eget dass.