måndag, juli 09, 2007

Islamiska republiken gör det igen….och igen och igen och igen….

Jag förstår om man tror på någon första gången, men sedan så visar det sig att hon/han handlar hel tvärtemot vad hon eller han har lovat. Men det jag inte kan förstå är hur man i sådana fall kan återigen tro på denne, inte bara en andra gång utan också en tredje, en fjärde och en femte gång. Tyder det inte då på att man antigen lider av någon form av psykisk störning eller att man bara ignorerar de handlingar hon/han lovat att inte utföra?

Islamiska republiken har tidigare lovat att inte längre utföra stening som straff, men ändå har det förekommit ett flertal omtalade steningar och endast Gud vet hur många hemliga steningar som tagit plats.

Den senaste, som omvärlden vet om, är en man från byn Aghche Kand utanför staden Takestan som blev dömd till stening då han haft utomäktenskaplig relation med trebarnsmamman Mokarrameh Ebrahimi. Vad som kommer att hända med kvinnan är ännu oklart, men mycket oro råder för hennes skull.

Den islamiska republiken har flera gånger agerat tvärtemot sina löften och bland annat brutit mot löftet om att inte utföra stening till EU, ändå har det flera gånger förekommit liknande fall där folk, däribland mest kvinnor, blivit stenade till döds.

Islamiska republiken förväntar jag mig ingenting av, de är kapabla till det mesta som har med omänskliga handlingar att göra. Däremot det som gör mig mest upprörd och förbannad är hur västvärlden, däribland EU, som påstår sig fördöma sådana handlingar ändå verkar tro på islamiska republikens löften då de ändå gång på gång visar att de fortfarande mördar och torterar folket. När kommer västvärlden och demokrativänliga länder att visa att sådant inte är acceptabelt och verkligen börja kämpa för att få ett slut på det hela?

Det är faktiskt människoliv det handlar om och det kan verkligen inte vänta….

SvD: http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_16128946.asp

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror det har uppstått en skrämmande politisk korrekthet i Europa. Man vill inte öppet kritisera islam eller islamska stater eftersom man blir en "islamofob" i andras ögon. Vår värdegrund är ju kristen, och då löper man risken att, enligt vissa, manifestera en sorts moralisk överlägsenhet (vilket givetvis bara är snömös).

Sedan ser många vänstersympatisörer arabvärlden, och framförallt Iran, som ett välkomnat trots mot supermakten USA. Och tar man ställning mot islamismen, tar man - enligt den sorgliga logiken - också ställning för den liberala, kapitalistiska Västvärlden som ogillas av ett växande antal. Framförallt bland unga.

J

ashkan sa...

det är alltid lika roligt och ha såna folk som du som direkt hoppas på islam och muslimer.
stening är en judisk sed och det finns i judendomen.
även kristna gjorde det och sen hade vi eran häx jakt.

men något som människor som du inte vet
finns många suror angående om detta
en kvinna kan svära vid gud 4 gånger och då är hon förlåten när det gäller äktenskaps brott.
4 vittnen behövs det för att det ska vara giltig
en tunn tråd måste passera mannen och kvinnan för att man ska vara säker på att denna handling har gjorts.
även om alla dessa punkter stöds så kan kvinnan ropa "TOBE" och hon ber guds förlåtelse och ingen kan döma eller förlåta henne förutom GUD.
slutligen även om hon fälls och vi inte ha guds förlåtelse
så kan endast folk som är synd fria setna henne. och minsta lilla lögn minsta, dödat en myra ses som synd. så det finns ingen uppbackning för stening i islam