onsdag, juni 11, 2008

Iran, före och efter revolutionen

En iransk monarkist har gjort filmen som ni kan se nedan. Filmen är mycket välgjord och sammanfattar på ett väldigt bra sätt hur Iran gick från att vara drömmarnas land till dagens helvete där smutsiga mullor styr landet med hjärnhand och varje dag mördar det iranska folket.

Mitt hjärta blöder varje gång jag ser denna film, som gör att jag gång på gång blir påmind om vilket land vår älskade Shahanshah Aryamehr hade byggt upp, men som sedan krossades av västvärlden. Västvärlden som använde mullorna som verktyg för att sätta stopp för Irans rapida utveckling och tog landet mer än 1000 år tillbaka i tiden.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en fråga.. Jag har för mig att dem även under Shahens tid stenade kvinnor till döds. Videon stämmer, men detdära med kvinnorna förvirrar mig lite? svar uppskattas..

Anonym sa...

anonym stening var förbjuden under Shahens tid och om det hände så var det olagligt och de inblandade arresterades och straffades i enlighet med lagen...

aji sa...

hej !
Jag har läst några av dina artiklar i din blogg. jag vill säga att du skriver om intresanta saker coh jag vill säga att gå vidare...
zamdar
www.zamdar.tk

OP sa...

Vart tog du vägen? Skulle vara intressant att ta del av dina synpunkter i dessa händelserika tider.

Anonym sa...

SAVAK var den iranska säkerhetspolisen under Shah Mohammad Reza Pahlavis regeringstid. De agerade även som underrättelsetjänst, främst inriktat mot antimonarkistiska grupperingar i Iran (kommunisterna, socialisterna och de religiöst radikala islamisterna). SAVAK anses vara ansvarigt för många "försvinnanden", politiska fängslanden samt tortyr under Shahens tid. Myndighetens grymma och hänsynslösa framfart blev för många regimkritiker och i omvärlden symbolen för shahens förtryck av det iranska folket, vilket slutligen ledde till monarkins fall och den islamska republikens skapande.

Ett förtrycka av det iranska folket avlöstes av ett annat med andra ord.

Anonym sa...

I wish not approve on it. I over precise post. Expressly the title attracted me to be familiar with the whole story.

NM sa...

Jag förstår dig, författaren till det här inlägget. Jag är själv till ursprunget iranier och en stolt sådan. Jag håller med dig till en viss gräns.

Rent ekonomiskt och politiskt (gentemot andra länder), så hade Iran och dess folk det bättre förrut dvs. under shahens tid. Men, du glömmer bort att det fanns fattigdom under shahens tid, att det fanns förtryckta kvinnor och att det fortfarande existerade prostitution osv. De som var fattiga då, blev fattigare och de som var rika blev rikare. Statistiken stämmer inte.

Det smärtar mig djupt att du säger att Iran är helt förstört idag och det får mig att undra hur länge sen det var du besökte Iran? Hur länge sen var det du kände på jorden där? Satt bland alla äldre? Eller njöt av landets sol?

Jag är där varje år flera gånger. Jag ser inte ett ställe utan jag besöker flera. Från Teheran, Kish, Esfahan till Sanandach, Shomal osv. Jag har varit där, och jag har sett folk lyckliga.

Jag håller med att en religion inte ska få styra ett land. Alla ska ha sina valmöjligheter. Men det är de som står vid makten som missbrukar den. Det står ingenstas i koranen att man ska tvinga kvinnor att bära slöja. Då man gör detta, är det inget man tror på och det slutar att man bär hat mot religionen.

Jag önskar Iran en bättre ledning med en bättre framtid utan att antyda att så som de har det nu är det värsta som finns. Andra ställen i världen har det värre-

Anonym sa...

Nice fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.

Anonym sa...

Hello. And Bye.

Anonym sa...

hello bros. I'm actually into shoes and I had been digging as far as something that particular brand. The prices due to the fact that the velcros are around 170 pounds on every page. But finally I bring about this location selling them for half price. I exceptionally like these [url=http://www.shoesempire.com]gucci sneakers[/url]. I will probably buy them. what can you say about it?

Anonym sa...

good morning ppl. I'm actually into shoes and I had been digging allowing for regarding that exact model. The prices due to the fact that the boots are all over 320 bucks everwhere. But definitively I bring about this area selling them someone is concerned half price. I in reality like these [url=http://www.shoesempire.com]gucci sneakers[/url]. I will absolutely order these. what do you think?

Anonym sa...

hi there fellas. I'm actually into shoes and I have been looking for that particular make. The prices due to the fact that the shoes were around 310 bucks on every page. But for all I bring about this locate selling them for half price. I in reality love these [url=http://www.shoesempire.com]gucci sneakers[/url]. I will probably buy them. what can you tell me about these?

Anders ljungberg sa...

hur krossade väst världen Shahen
på vilket sätt vill bara ha information .jag vill dock säga de som gjorde revolutionen dvs folket på gatorna .men de blev lurade av Khomeini
och jag avskyr dagens regim de är mördare och tyranner